Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041/4341055
MAIL: rakova@rakova.sk

Vyberte váš jazyk

 Deň Zeme 2024Deň Zeme je deň venovaný Zemi, ktorý každoročne pripadá na 22. apríl. V tento deň sa ľudia z celého sveta zapájajú do rôznych aktivít v oblasti ekológie. Cieľom je zvýšiť povedomie o environmentálnych problémoch ako sú zmena klímy, znečistenie ovzdušia, ochrana ohrozených druhov, podpora ekologických a udržateľných aktivít.

Dňa 11. apríla, pri príležitosti tohto významného dňa, sa v obci Raková uskutočnila aktivita, ktorej náplňou bolo čistenie brehov riek a potokov. Vyzbieralo sa 85 vriec odpadu. Je smutné, že aj napriek všetkým dostupným službám ešte existujú ľudia, ktorí sa správajú nezodpovedne a odpad odhodia do prírody.

Pri tejto príležitosti chceme vyjadriť poďakovanie všetkým, ktorí sa zapojili do čistenia našej obce dňa 11.4.2024 a tým prispeli ku krajšiemu a  zdravšiemu životnému prostrediu. Na tejto aktivite sa okrem zamestnancov obecného úradu a OKVS zúčastnili aj dobrovoľníci a žiaci 8. a 9. ročníka zo ZŠ Milana Mravca a CZŠ Jána Palárika v sprievode učiteľov.  

Pamätajme na to, že máme svoj jediný domov chrániť nielen pre seba, ale aj budúce generácie a všetci spoločne sa môžeme pričiniť o to, aby naša obec bola čistejšia a krajšia.

1 den zeme 2024

2 den zeme 2024

3 den zeme 2024

4 den zeme 2024

 

zskasociaciatespolommspalarik

euresmojekysuceocrzemanikovazs palarikazs milana mravca