Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041/4341055
MAIL: rakova@rakova.sk

Vyberte váš jazyk

erb obceDobrý deň, chcela som sa opýtať aký je plán dokončenia telocvične na Rakovej. Napadlo ma ze by sa mohla zorganizovať finančná zbierka na dokončenie telocvične.

 Pokiaľ viem tak Rakova už zorganizovala zbierku na podlahu a modernizáciu kostola, robia sa rôzne charitatívne zbierky. Čo tak jedna zbierka pre deti na Rakovej?

 Na Rakovej je približne 800 deti bez telocviku počas zimného obdobia. Telocvik na chodbách ruší ostatných učiteľov a žiakov počas vyučovania a písomiek. Nevedia sa sústrediť. Šport v po obedných hodinách je úplne zabudnutý. Čiže futbal, volejbal, tenis, gymnastika a všetky ostatne pohybove aktivity sa vôbec nerozvíja.  

 Ďakujem a prajem pekný deň. Daniela P.

---

Finančná situácia sa u občanov dosť zmenila. Kedysi pred piatimi rokmi nebol problém vyzbierať na opravu kostola aj dosť vysokú sumu. No teraz je problém už s financovaním či už sochy, alebo ďalšej opravy kostola. Môžem to predniesť na rokovaní obecného zastupiteľstva, ktoré musí takúto zbierku schváliť.  Momentálne aktualizujeme projektovú dokumentáciu a rozpočet stavby. Takže koľko bude treba finančných prostriedkov na dokončenie tavby nevieme. No a čo sa týka športu. Deti už cvičia gymnastiku v malej telocvični - rozcvičovni. V tej sa však nedajú hrať loptové hry, nakoľko je tam nízky stop. Ešte že je zima mierna a dá sa stále využívať multifunkčné ihrisko.

S pozdravom Mgr. Anton Heglas, starosta obce Raková

zskasociaciatespolommspalarik

euresmojekysuceocrzemanikovazs palarikazs milana mravca