Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041/4341055
MAIL: rakova@rakova.sk

Vyberte váš jazyk

IMGP5853Vo farskom kostole Narodenia Panny Márie v Rakovej sa konal 26.12.2016 slávnostný vianočný koncert chrámového zboru Gaudium pri príležitosti 10. výročia jeho vzniku. Niesol sa v atmosfére vďaky Bohu za 10 rokov existencie zboru a všetkým ľuďom, ktorí prispeli a prispievajú k fungovaniu zboru. Koncertu sa zúčastnili kňazi, ktorí pôsobili a pôsobia v Rakovej a viaceré osobnosti svetského a duchovného života.
V úvode koncertu odzneli známe slovenské koledy a spirituály v rôznych hudobných aranžmánoch v podaní Gaudia. V druhej časti prijala pozvanie k oslave jubilea a vystúpila, na domácej i medzinárodnej scéne mnohými oceneniami ovenčená, súrodenecká skupina Bažíkovcov s názvom B7 s pásmom vianočných a moderných skladieb spievaných a capella. V závere si spoločne zaspievali 4 vianočné sklady B7 a Gaudium.

Súčasťou koncertu bolo i uvedenie nového vianočného CD chrámového zboru Gaudium do života. Vďaka patrí všetkým sponzorom a partnerom, ktorí prispeli k vytvoreniu tohto CD. V prípade záujmu si CD možno zakúpiť za 5,-€ v sakristii farského kostola v Rakovej po sv. omšiach alebo v Infocentre Obecného úradu Raková alebo osobne prostredníctvom jednotlivých členov zboru alebo objednať na e-mailovej adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..
V rámci koncertu bola vyjadrená vďaka aj bývalým členom zboru, ktorým boli odovzdané Ďakovné listy.
Vyvrcholením kultúrneho programu bolo prekvapenie, ktoré zboru Gaudium pripravil rakovský kňaz študujúci v Ríme vdp. Jozef Kocifaj, ktorý odovzdal dirigentke zboru dekrét od Jeho Svätosti Františka, ktorým udeľuje apoštolské požehnanie Chrámovému zboru Gaudium pri príležitosti 10.výročia založenia zboru.

Hoci koncert spolu s kultúrnym programom trval takmer 2 hodiny, obecenstvo plné emócií vytlieskalo zbor a B7, ktorí nakoniec ešte pridali k programu ďalšie dve skladby. Príjemné pocity z kultúrneho a duchovného zážitku pretrvávajú dodnes.

Ukážka z CD On prišiel k nám 

 

IMGP5709

zskasociaciatespolommspalarik

euresmojekysuceocrzemanikovazs palarikazs milana mravca