Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041/4341055
MAIL: rakova@rakova.sk

Vyberte váš jazyk

Stalo sa už tradíciou, že druhú augustovú sobotu na lesných cestičkách a chodníkoch smerujúcich ku Kamennej chate ( pod Veľkým Polomom) stretávame viacero ľudí. Tak tomu bolo aj 13.08.2016,


Po príchode ku Kamennej chate sme sa zvítali s našimi kamarátmi turistami KČT TJ Sokol Mosty u Jablunkova, kde nechýbal aj pán starosta, a samozrejme už varili už svoj „gulášik“. O pár krokov )ďalej zas Rakovský turisti z Korcháňa Peťo Kováčik, Jozefo Heglas, sa zvŕtali pri polesníkoch, pripravili pre nás aj špecialitu „gomboty“, ktorú sme im pomáhali šúľať. Nechýbal pri nich ani Samko Čišecký a Ferko Švancár.
Len čo sme sa otočili, za nami Jaro Jurčo a Palo Bojko – hlavní sponzori na živánku, piekli túto dobrotu. Nesmiem zabudnúť aj na hlavných staviteľov vatry, Fera Heglasa s deťmi.
Kde sa vzali, tu sa vzali, predseda TK Svrčinovec Stano Mrázik so svojou Jánošikovou družinou, „Veveričkári z Polgrúňa“ a turisti aj neorganizovaní zo širokého okolia si prišli zaspievať pri vatre.
Po príhovore predsedu TK Polom Raková, TK Svrčinovec, starostu z Mostov u -jablnkova a zástupcu KČT nasledovalo samotné zapálenie vatry, odzneli hymny a už harmonikári a gitaristi spustili svoje tóny. Krásne piesne bolo počuť snáď po celých Beskydách. Družná debata a zábava pokračovala do neskorých hodín. Domov si všetci odnášali príjemný zážitok v kruhu priateľov a pekný pamätný list s vyobrazením ešte chaty Tetřev.
Úprimné ďakujem patrí našim turistom za polesníky a živánku, za postavenie vatry, personálu Kamennej chaty a samozrejme všetkým účastníkom tohto nádherného podujatia. Takže Dovidenia priatelia turistiky na 10. ročníku.

Marta Balošáková

 

zskasociaciatespolommspalarik

euresmojekysuceocrzemanikovazs palarikazs milana mravca