Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041/4341055
MAIL: rakova@rakova.sk

Vyberte váš jazyk

erb obceVšimol som si, že niektoré svetlá verejného osvetlenia už nesvietia. Trochu priskoro. Ako bude fungovať verejné osvetlenie v Rakovej? Tak ako v Čadci? Viac nesvietiť ako svietiť?

Matúš J.

          V rámci rekonštrukcie verejného osvetlenia sa vymenilo 731 svietidiel s novou technológiou LED. Žiaľ počas inštalácie zistil dodávateľ chybnú sériu vyrobených svietidiel. Okamžite boli svietidlá, ktoré neboli ešte nainštalované stiahnuté späť k výrobcovi. Niektoré však boli už umiestnené na stĺpoch. Preto chceme poprosiť všetkých občanov, aby nám nahlásili nefunkčné verejné osvetlenie osobne na obecnom úrade, telefonicky na tel. čísle: 041/4341 055, alebo mailom na:  Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. Táto situácia nás neteší a v mene dodávateľa stavby sa ospravedlňujeme.Náklady na spätnú demontáž a montáž svietidiel bude znášať dodávateľ stavby.

           Zároveň chceme požiadať občanov o nahlásenie požiadavky na rozšírenie siete verejného osvetlenia. Všetky žiadosti  sa posúdia a v prípade splnenia kritérií hospodárnosti, efektívnosti vynakladania verejných prostriedkov budú zrealizované. Treba mať na pamäti že verejné osvetlenie plní funkciu "verejných statkov". Nemôže slúžiť individuálne pre jeden rodinný dom.

S pozdravom Mgr. Anton Heglas

 

zskasociaciatespolommspalarik

euresmojekysuceocrzemanikovazs palarikazs milana mravca