Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041/4341055
MAIL: rakova@rakova.sk

Vyberte váš jazyk

22228541 148350759103641 2596020488747524940 n

Prvý, mimoriadne “kysucky” studený a daždivý, októbrový víkend žila Raková špičkovým športom, svetová cyklistika sa totiž po desaťročiach vrátila na Kysuce!

Klub CK BIKING Raková po 7 rokoch organizovania Slovenského pohára v cyklokrose podal na Medzinárodnú cyklistickú federáciu oficiálnu žiadosť o zaradenie do pohára UCI C2 a táto sa vrátila ako potvrdená. Týmto sa na Rakovej už na skorú jar začali prípravy tohoto mimoriadneho podujatia a to od samého začiatku nie ako jednorázovej akcie. Organizácia samotná nemala vážnejšie výhrady, snaha sa teda upriamila na trať a v Areáli zdravia pod hríbom začal v spolupráci s OKVS Raková a firmou Strabag vznikať nefalšovaný cyklokrosový areál. Nevyužívané obecné pozemky pokryté burinou a čiernymi skládkami mizli pod tonami zeminy, mechanizmy zarovnali cesty a vytvorili nové, po hrubej práci nastúpilo množstvo ručného čistenia úsekov, ktoré sa nesmeli technikou poničiť. A obrovské úsilie prinieslo výsledky!

Citujeme z cxsvk:
Slovenský pohár v cyklokrose na Kysuciach historicky prvýkrát zaradený do UCI C2
Miestny areál zdravia bol pripravený tak, ako ešte nikdy. Trať dlhá takmer tri kilometre vytýčená kolíkmi, zábranami, nechýbali prírodné prekážky, dlhé šľapavé úseky striedali technické časti s výbehmi, zjazdmi. Zdvojené depo vzorovo postavené s možnosťou umytia a výmeny bicyklov, v cieli cieľová rampa. Chorvátsky komisár UCI Mladen Durlen pozorne prešiel celý pretekársky okruh, okom skúseného komisára. Po kontrole, vyslovil nadmieru spokojnosť a krásny cyklokrosový sviatok sa začal.

Počasie bolo naozaj cyklokrosové, sotvakedy ustávajúci dážď urobil z trate naozajstné bahenné “peklo severu”, ktoré vyhovovalo práve najlepším pretekárom, v hlavnej kategórii pretek s prehľadom a minútovým náskokom vyhral Tomáš Paprstka z Expres CZ – Scott Team Kolín (vicemajster sveta do 23 r.), nalepší slovenský pretekár bol vynikajúci Martin Haring z Dukly BB, konkurencia však bola veľká, pretekári celej strednej Európy, spolu 217 profesionálov a 18 hobby jazdcov. Špeciálne uznanie zasluhujú práve hobby jazdci, postaviť sa na takto ťažkú trať o deviatej ráno, v daždi a 7°C chcelo riadnu odvahu!

Celkovo dopadol pretek na výbornú, doslova, je to hodnotenie komisariátu UCI a podľa slov ich zástupcu má BIKING veľký potenciál a bezpochyby veľké veci pred sebou. A na tejto úrovni sú “väčšie” už len preteky najvyššej kategórie C1, 9 vybraných kôl z C1 Telnet world-cup a -Majstrovstvá sveta. Vo futbale by teda teraz Polom Raková teraz viedol tabuľku kvalifikácie na majstrovstvá sveta a pokukoval po zápase vo finále. Nie zlé na dedinku v pohraničí! :)

Nič z toho by nebolo možné bez profesionálneho a obetavého tímu z CK BIKING Raková a všetkých v okolí, od tolerantných susedov a majiteľov pozemkov cez zástupcov obce Raková a OKVS, ktorí neváhali pomáhať mimo pracovného času, dobrovoľných hasičov z DHZ Raková a ich nasadeniu na preteku aj prípravách, firme Molitas, ktorá si neváhala komplikovať a zdržiavať výstavbu nových hál len pre jedinú nedeľu, o zadarmo poskytnutých priestoroch a parkoviskách ani nehovoriac, firme KostraBike, ktorá poskytla vecné ceny, Cleanex s kompletným servisom na umývanie bicyklov, Event service Žilina, ktorí poskytli zázemie a zábrany a hlavne firme Everel - Quick-Step flooring, ktorá celú akciu zaštítila finančne.

Veľké poďakovanie však patrí všetkým sponzorom a partnerom:
QUICK-STEP Flooring - EVEREL
Obecný úrad Raková
OKVS Raková
DHZ Raková
Molitas Raková
Kostra bike - Jaroslav Kroška
Cleanex Raková
EVENT SERVICE Žilina
Peter Chnúrik - LIVING 226
Michal Bukovan - Podlahy dvere Bytča
Cyklo Mrenka
ELEVEN
Hotel Husárik
Mgr. Imrich Šimulák
ČEDOPOL s.r.o.
František Čečotka
Píla Turzovka - Vladimír Dlhopolček
Autotechna Raková - Martinik
ELKA Čadca - Ladislav Kaplan
ELVIP - Ľubomír Mravec
Paolo Maglione
Neapol - Žilina
Vilia - pekáreň Čadca
Autodoprava - Miroslav Šperka
Pohostinstvo Hrušková - Olešná
Kasko Čadca

zskasociaciatespolommspalarik

euresmojekysuceocrzemanikovazs palarikazs milana mravca