Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041/4341055
MAIL: rakova@rakova.sk

Vyberte váš jazyk

V mesiaci marec sa deti z našej obce mohli zapojiť do zaujímavej knižnej súťaže s názvom "Kniha a Ja". Celý mesiac sa niesol v znamenaní- Kniha priateľ dieťaťa.

Všetci vieme, že v dnešnej dobe čítať knihy nie je také zaujímavé ako brázdenie po internete či hranie hier. Dnešná generácia detí sa menej venuje čítaniu a bádaniu nepoznaného z kníh. Pritom si deti neuvedomujú, že kniha zaháňa nudu a stáva sa priateľom hlavne vtedy, keď je škaredé počasie, alebo keď sa dieťa cíti opustené. Čitatelia sa s dobrou knihou  vedia dostať do sveta, ktorý je iný ako ten náš. Môžu sa stať rytierom, princeznou, drakom či dobrodruhom....

CVČ Raková sa rozhodla oceniť všetkých 92 prác, ktoré sa zúčastnili súťaže. Diela, ktoré vznikli rukami detí boli jedinečné, plné fantázie a kreativity. Deti nám ukázali, ako si deti predstavujú svoju obálku na knihe, komix alebo ako sa hrajú s knihou, či kde rady čítajú.

Práce, ktoré deti vytvorili, oslovili aj spoločnosť TES Media Žilina a tá sa rozhodla udeliť mimoriadne ocenenie 5 deťom za ich kreativitu a odmeniť ich. Gratulujeme výhercom a spoločnosti TES Media ďakujeme za ceny a ďakovný list, ktorý deťom pripravili.

Ocenené deti:

Emka Šenkýřová - Komix Myšacia bundička – 2.B ZŠ M. Mravca

Nelka Krištofíková - Obal na knihu – Trojruža - 3.C ZŠ M. Mravca- Trstená

Nelka Kučaková - Obal na knihu- Ľudová rozprávka - 2.B ZŠ M. Mravca

Riško Čambora – Obal na knihu – Lego- 2.B ZŠ M. Mravca

Natálka Hrušková- Obal na knihu- Môj otecko superhrdina- 2.A CZŠ J. Palárika   

zskasociaciatespolommspalarik

euresmojekysuceocrzemanikovazs palarikazs milana mravca