Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041/4341055
MAIL: rakova@rakova.sk

Vyberte váš jazyk

 IMAG0569

Turistický klub Polom Raková v spolupráci s obcami Raková, Mosty u Jablunkova, Dolní Lomná, TJ Sokol Mosty u Jablunkova a Turistickým oddielom Svrčinovec usporiadal v sobotu 12. augusta 2017 už jubilejný 10. ročník stretnutia pri „Vatre československej vzájomnosti“ pri Kamennej chate pod Veľkým Polomom.


Po príchode ku Kamennej chate všade, kde sme sa obzreli sa pripravovali špecialitky. Chuťové kanáliky pošteklila vôňa gulášika, ktorý varili turisti z Mostov, turisti z Rakovej pripravovali živánky, priatelia prírody z Korcháňa piekli polesníky.


Po príhovore predsedu TK Polom Raková, TK Svrčinovec, starostu z Mostov u Jablunkova, zástupcu starostky Dolní Lomná a Františka Broša (turistu z Rakovej) nasledovalo samotné zapálenie vatry, odzneli štátne hymny Čechov a Slovákov spolu s tónmi heligonkárov. Toto sobotňajšie popoludnie spríjemňovali harmonikári a krásne piesne bolo počuť snáď po celých Beskydách. Družná debata a zábava pokračovala do neskorých hodín. Domov si všetci odnášali príjemný zážitok v kruhu priateľov a pamätný list s vyobrazením starej chaty Tetřev.
Úprimné ďakujem patrí každému, kto sa akokoľvek pričinil na dobrom priebehu podujatia a samozrejme všetkým zúčastneným, ktorých sa zišlo viac ako po iné roky.

zskasociaciatespolommspalarik

euresmojekysuceocrzemanikovazs palarikazs milana mravca