Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041/4341055
MAIL: rakova@rakova.sk

Vyberte váš jazyk

DSCF7527

V sobotu 05. augusta 2017 patrilo Námestie Jána Palárika v Rakovej hlavne dobrovoľným hasičom, ktorí pripravili pre deti štyri súťažné disciplíny.


Beh cez prekážky bol prvou súťažnou disciplínou. Deti najskôr preliezli vysoký rebrík, hneď za ním prebehli cez lavičku, preskočili bariéru, v závere museli zašrobovať kôš na savicu.
V ďalšej disciplíne si deti otestovali svoju zručnosť v striekaní na cieľ. Drobci odštartovali, zobrali prúdnicu, bežali k nástrekovej čiare, kde striekali vodu do nalievacieho terča, až kým im nezasvietil. Najväčším zážitkom pre ne bolo to, že tento hasičský zásah vykonávali hadicou „D“ priamo z kompletne repasovanej Tatry 148 CAS 32.


Pre deti asi najnáročnejšou disciplínou bola tretia disciplína, kde museli zhodiť kužele pomocou rozvíjania hadíc.
Poslednou disciplínou bol beh na 30 metrov. Tu si všetci vyskúšali, aké je bežať k rozdeľovaču, kde bolo treba zapojiť „B“ hadicu a „C“ hadicu do rozdeľovača, druhú časť „C“ hadice na prúdnicu a s touto bežať do cieľa.
Po ukončení všetkých štyroch disciplín dostal každý sladkú odmenu a čapovanú kofolu, ktoré zabezpečil starosta obce.
Organizátori napokon presvedčili aj dospelých, aby si vyskúšali, v čom súťažili ich ratolesti. Pre víťaza bol pripravený vynikajúci „životabudič“.
Hasiči predviedli divákom, ako sa postupuje pri požiari, ktorý sa hasí pomocou hasičskej peny. Po ťažkom zápolení si všetci mohli oddýchnuť pri premietaní animovanej komédie „Ľadová sezóna“.

VÝSLEDKY:

deti do 10 rokov:
1. Adamko Mintal (9 r.)
2. Radko Torčík (5 r.)
3. Katka Zbončáková (9 r.)

deti 10 a viac ročné
1. Marek Špilák (13 r.)
2. Eliška Zbončáková (11 r.)
3. Anetka Zóbková (10 r.)

mladí hasiči:
1. Filip Okapal
2. Martin Kováčik
3. Peťo Chovaniak

dospelí:
1. Radovan Torčík
2. Štefan Špilák
3. Pavol Kajánek

zskasociaciatespolommspalarik

euresmojekysuceocrzemanikovazs palarikazs milana mravca